KURZA FERMA to jaja od polskich gospodarzy, którzy swoje kury hodują w sposób naturalny.
Naszą misją jest dostarczanie produktów najwyższej jakości. W tym celu uważnie wybieramy i starannie sprawdzamy naszych dostawców. Hodowle, z którymi zamierzamy współpracować weryfikujemy pod kątem utrzymywania najwyższych standardów produkcji, a także
w zakresie parametrów mikrobiologicznych, zlecając badania akredytowanym laboratoriom.
ZASADY WSPÓŁPRACY
Jaja, które oferuje KURZA FERMA to zawsze produkty najwyższej jakości, dlatego pod naszym szyldem obowiązują następujące zasady współpracy:
podstawowe, wymagane dokumenty to: Decyzja nadania numeru weterynaryjnego, Certyfikat Rolnictwa Ekologicznego gwarantujący produkty wolne od zanieczyszczeń, nawozów sztucznych i modyfikacji genetycznych, aktualne badania wykluczające obecność pałeczek salmonelli, Handlowy Dokument Identyfikacji (HDI) określający datę zniesienia jaj w gospodarstwie, a dla jaj zielononóżek – metryka-świadectwo pochodzenia kur,
gwarancja produkcji zgodnie z przepisami UE i według dyrektyw unijnych,
zapewnienie bezpieczeństwa produkcji i jakości produktu według zintegrowanych systemów HACCP z uwzględnieniem dobrych praktyk GMP i GHP,
systematyczna laboratoryjna analiza próbek dostarczanych jaj w celu wykluczenia zanieczyszczeń oraz sprawdzenia wagi jaj,
zachowanie czystości mikrobiologicznej skorupek jaj poprzez naświetlanie UVC,
w trosce o środowisko naturalne, jaja z KURZEJ FERMY pakowane są wyłącznie w biodegradowalne, wykonane z masy papierowej wytłaczanki i pojemniki,
możliwość przeprowadzenia audytu przez odbiorcę jaj zapisujemy w każdej zawieranej umowie.